ACTIVITATS EDUCATIVES 2017-2018

Cercador d'activitats

Identicaficació del centre
Cancel·lar
Com donar-se d'alta
Si desitja donar-se d'alta en el servici de reserva d'activitas online només ha de trucar al següent número de telèfon: 971 725 210
Introdueixi les dades de l'usuari autoritzat
Les dades són incorrectes o falta algun d'ells
Inici / Activitats educatives / Mallorca /

VISITA GUIADA a la Casa Museu Pare Ginard

Activitats educatives

Dades de l'equipament

Fundació Casa Museu Llorenç Villalonga, Pare Ginard i Blai Bonet

C. Bonaire 25. Binissalem

Tel: 971 88 60 14

E-mail: villalonga@fundaciocas...

Per a totes les activitats
Recomanacions de seguretat i bones pràctiques

Els mestres i els professors són els responsables dels alumnes durant el transcurs de l’activitat. Seguiu les normes de seguretat següents:

L’assistència dels mestres i dels professors és obligatòria durant tota l’activitat.

Heu de fer un recompte dels infants cada vegada que canvieu d’espai i abans de partir.

Els alumnes d’educació infantil han d’anar identificats amb una targeta ben visible en què aparegui el seu nom, el del centre educatiu i el telèfon. Recordau als alumnes les bones pràctiques socials i ambientals següents:

És necessari reduir el volum de residus utilitzant carmanyoles i cantimplores

Els equipaments no són d’ús educatiu exclusiu; hi ha altra gent que hi fa feina. Per tal de no destorbar-los, no sortiu dels espais educatius ni faceu renou.

Sigau respectuosos amb l’entorn. Si l’activitat es desenvolupa en un espai natural, no hi ha de quedar cap senyal del vostre pas: fems, branques arrancades...

Anau sempre pels camins llevat que l’educador us indiqui el contrari. Respectau els animals i les plantes.

Dugueu calçat i roba adequada a l’època de l’any i a les condicions meteorològiques.

VISITA GUIADA a la Casa Museu Pare Ginard

  • Recorregut per la casa nadiua del folklorista Rafel Ginard. Coneixerem les estances a través de les descripcions que en fa en el dietari De com era infant (1932).
  • La Casa Museu Pare Ginard és, com el mateix autor deixava escrit a les seves memòries d’infantesa: “la casa on nasquí, en 27 de juliol de 1899, la primera del carrer, molt gran, baixa de teulada, amb les teules que miren al carrer pintades per davall, de façana negrosa, probablement la més antiga del carrer. Portal alt i rodó. Les portes amb una gran baula a tanta altura que crida l’atenció”.
  • És la casa on l’autor va venir al món, en el si d’una família rural i humil, fill d’un matrimoni de pagesos i amb una sola germana. Tots quatre varen conviure en els escassos metres de l’habitatge, on tanmateix s’hi concentraven totes les dependències i instal·lacions necessàries per al desenvolupament de l’economia de subsistència. farem un recorregut per tota la casa i coneixerem totes aquestes dependències que s'han conservat tal i com el Pare Ginard les va conèixer: la cuina amb la foganya, centre neuràlgic de la vida domèstica, i farcida d’ormeigs rudimentaris; la sala, les petites cambres, sobretot la del pare Ginard, on va passar “llargues estones llegint, escriguent, o, simplement, estant reclòs i truiant amb les meves estampes, els meus llibrets de rondalles”, l’única finestra amb vidres de tota la casa; el corral, com un catàleg d’usos i costums d’aquesta Mallorca preturística: el molí de sang, l’estable, la soll, el paller, el galliner, la cisterna, el forn, l’excusat. El recorregut per l’habitatge és pura pedagogia, ja que ens permet conèixer sobre el terreny com era la vida en aquella Mallorca pretèrita, la mateixa a la qual ens remet el patrimoni oral que tant va interessar al Pare Rafel Ginard –fet de dites, romanços, cançons, gloses i refranys- i que va compilar en la seva magna obra, el Cançoner Popular de Mallorca.
 

© 2011 Fundació "SA NOSTRA", Caixa de Balears. Can Tàpera,5 [07015] Palma. Mallorca. Illes Balears. activitats_educatives@fundacio.sanostra.es

pie