ACTIVITATS EDUCATIVES 2017-2018

Cercador d'activitats

Identicaficació del centre
Cancel·lar
Com donar-se d'alta
Si desitja donar-se d'alta en el servici de reserva d'activitas online només ha de trucar al següent número de telèfon: 971 725 210
Introdueixi les dades de l'usuari autoritzat
Les dades són incorrectes o falta algun d'ells
Inici / Activitats educatives / Mallorca /

Històries dels retaules

Activitats educatives

Dades de l'equipament

Museu de Mallorca

Carrer Portella, 5

Tel: 971 177 601

Per a totes les activitats
Recomanacions de seguretat i bones pràctiques

Els mestres i els professors són els responsables dels alumnes durant el transcurs de l’activitat. Seguiu les normes de seguretat següents:

L’assistència dels mestres i dels professors és obligatòria durant tota l’activitat.

Heu de fer un recompte dels infants cada vegada que canvieu d’espai i abans de partir.

Els alumnes d’educació infantil han d’anar identificats amb una targeta ben visible en què aparegui el seu nom, el del centre educatiu i el telèfon. Recordau als alumnes les bones pràctiques socials i ambientals següents:

És necessari reduir el volum de residus utilitzant carmanyoles i cantimplores

Els equipaments no són d’ús educatiu exclusiu; hi ha altra gent que hi fa feina. Per tal de no destorbar-los, no sortiu dels espais educatius ni faceu renou.

Sigau respectuosos amb l’entorn. Si l’activitat es desenvolupa en un espai natural, no hi ha de quedar cap senyal del vostre pas: fems, branques arrancades...

Anau sempre pels camins llevat que l’educador us indiqui el contrari. Respectau els animals i les plantes.

Dugueu calçat i roba adequada a l’època de l’any i a les condicions meteorològiques.

Històries dels retaules

 • Aquesta és una activitat adreçada a l'alumnat de primària i secundària amb l'objectiu d'apropar-los a la realitat artística d'un moment determinat, el gòtic, a través d'una de les obres més emblemàtiques d'aquell moment: el retaule, com el seu nom indica (retaule =rere taule, taula de darrera). Un retaule és un conjunt de taules o plafons que se situaven a la part de darrere de l’altar d’una església o capella, en un conjunt, a vegades de grans dimensions, que acostumava a ser presidit per la imatge del personatge a qui era dedicat.
 • Els alumnes han d'analitzar la peça en els seus aspectes formals i funcionals per conèixer el perquè de la seva realització, redescobrint, valorant i identificant les parts del retaule a partir del coneixement i valoració d'aquest, coneixent el procés d’elaboració i l’estructura dels retaules gòtics. Així podran entendre quina funció té un retaule i com fer una lectura de les imatges.
 • Per introduir-los d’una manera lúdica i constructiva l'activitat constarà de dues parts: una a sala i l'altre al nostre taller, on els nins son els artistes i posen en pràctica allò après, mitjançant la creació d'un retaule amb l'objectiu d'apropar-los a l'art i al món medieval analitzant un dels suports que més difusió va tenir al llarg de l'època del gòtic.
Què oferim?
 • · Visita-taller guiat per educadors/res.
 • · Dos torns diaris d'11 a 12h i de 12 a 13h, de dilluns a divendres.
A qui ens adreçam?
 • · Educació Primària i ESO.
Lloc i dates
 • · Lloc: Centre de Cultura "SA NOSTRA" - Museu de Mallorca. Carrer de la Concepció, 12. 07012. Palma.
 • · Dates: Febrer de 2013
Durada de l'activitat
 • · Durada: 1 hora.
Informació i inscripcions
 • · Telèfons: 971 717 540/ 971 724 794 ( de dilluns a divendres de 8 a 15h)
 • · Correu electrònic: museudemallorca@dgcultur.caib.es
 

© 2011 Fundació "SA NOSTRA", Caixa de Balears. Can Tàpera,5 [07015] Palma. Mallorca. Illes Balears. activitats_educatives@fundacio.sanostra.es

pie