ACTIVITATS EDUCATIVES 2017-2018

Cercador d'activitats

Identicaficació del centre
Cancel·lar
Com donar-se d'alta
Si desitja donar-se d'alta en el servici de reserva d'activitas online només ha de trucar al següent número de telèfon: 971 725 210
Introdueixi les dades de l'usuari autoritzat
Les dades són incorrectes o falta algun d'ells

Benvinguts al nou curs escolar 2017-2018

  • Des de la Fundació Caixa de Balears ens plau fer-vos a mans la informació per al nou curs escolar, 2017-2018, amb la presentació del Programa d'Activitats Educatives actualitzat, i convidar-vos a participar-hi obertament.
  • Hem treballat en col·laboració amb altres institucions com són el Jardí Botànic de Sóller, la Fundació Casa Museu Llorenç Villalonga, les del Pare Rafel Ginard i de Blai Bonet, amb el Projecte Ramón Llull 1274 o amb el Museu d'Artà, amb el Gen-Gob d’Eivissa i el Gob de Menorca.
  • Enguany també col·laborem amb la Fundació Illes Balears, l’Associació Cultural Patrimoni Històric del Mediterrani, la Fundació Toni Catany i la Fundació de l’Antic Claustre dels Franciscans de Llucmajor. Entre tots volem posar a disposició dels professors, i dels respectius centres educatius, un ventall d'activitats didàctiques que puguin ser complementàries al contingut curricular.
  • Les activitats de Demolab, Demotec i Arqueòdrom per problemes tècnics, que realitzen en col·laboració amb la Universitat de les Illes Balears, no estaran disponibles fins el dilluns dia 18 de setembre.
  • A l’interior dels Amunts, es troben algunes de les zones agrícoles més valorades d’Eivissa. Les planes de Corona, Albarca, Son Gelabert o Buscastell, envoltades per valls i puigs, ofereixen terres de gran qualitat i un paisatge humanitzat de gran riquesa ambiental i paisatgística. Reprenem aquesta activitat que ja vam proposar anys enrere, des del programa d'activitats educatives de l'Obra Social Sa Nostra, la qual va tenir molt bona acollida.
  • Contínuament ens arriben notícies que ens fan mirar la mar amb preocupació. La seva conservació és responsabilitat de tots però sempre n’hi ha que prefereixen tancar els ulls i mirar cap a una altra banda. Centenars de tortugues marines moren a causa dels plàstics; proliferen una gran quantitat d'algues invasores que, pas a pas, van ocupant l'espai que abans era de la posidònia; i els fons marins cada vegada semblen més un cementiri de nacres mortes. Per donar explicació a tot plegat, el GEN-GOB d’Eivissa ha donat forma a l'activitat QUÈ LI PASSA A LA MAR?, on no només es donarà resposta a aquests fenòmens sinó que els alumnes també desenvoluparan el caire científic que porten a dins.
  • Fundació Illes Balears. Aquesta Fundació, constituïda el 1988, planteja ens els objectius principals l’adquisició de finques rústiques i edificacions de caràcter rústic o urbà, que destaquin per les seves característiques històriques o arquitectòniques, la seva posterior rehabilitació i preservació.
  • Col·laborarem amb la Fundació Illes Balears per centrar actualment els esforços en la divulgació d'aquests béns i en cedir els espais per fomentar la cultura de les nostres illes i col·laborar amb altres entitats sense ànim de lucre.
  • Així podrem conèixer més a fons les propietats de la Fundació
    1. A Mallorca
    2. Son Pax, possessió mallorquina, actual seu de la fundació. (Palma)
    3. Es Castell de Sant Elm, antiga torra de defensa. (Andratx)
    4. Es Fortí, antiga edificació militar. (Cala d’Or)
    5. S’Illot, finca integrada dins l’Albufera. (Muro)
    6. A Menorca, Torralba d’en Salord, poble talaiòtic. (Alaior)
    7. A Eivissa, Can Ros, casa pagesa, museu etnogràfic d’Eivissa. (Santa Eulària des Riu)
    8. A Formentera, Molí Vell, molí fariner. (El Pilar de la Mola)
  • I dur terme activitats a:
    1. Molí Vell de la Mola (Formenera)
    2. Museu Etnogràfic Can Ros (Eivissa)
    3. Poblat talaiòtic den Salord (Menorca)
  • Associació Cultural Patrimoni Històric del Mediterrani: L'objectiu de l'Associació Cultural Patrimoni Històric del Mediterrani és la creació d'un Itinerari Cultural del Consell d'Europa al voltant de les cases rurals històriques de la Mediterrània, que a Mallorca són conegudes com possessions. Tendrà com a motors de desenvolupament la participació ciutadana, la difusió i el turisme cultural sostenible. Hi haurà visites guiades a la possessió de Sollerich, a la possessió de Massanella, a la possessió de Comassema i coneixerem el programa de posada en valor de les antigues possessions mallorquines.
  • Fundació Toni Catany: Amb la fundació cultural del fotògraf de Llucmajor, creada el 2014 a Llucmajor, volem col·laborar a desenvolupar les seves principals finalitats:
    1. Catalogar, conservar, estudiar, defensar, prestigiar i difondre el llegat artístic i fotogràfic de Toni Catany.
    2. Col·laborar amb les institucions públiques en la creació i la gestió d’un centre internacional de fotografia, amb seu a Llucmajor, amb vocació d’esdevenir un organisme actiu amb projecció local i global per al foment de la cultura fotogràfica i per al coneixement i la difusió de l’obra de Toni Catany.
    3. Acostar al públic, en general, l’obra de Toni Catany, per a la qual cosa la Fundació gestiona els drets d’autor que generi l’obra de Toni Catany, i posa a la venda còpies de la part d’aquesta obra que sigui susceptible de comercialització.
    4. Col·laborar amb institucions públiques i entitats privades per al foment de la cultura fotogràfica i per potenciar les Illes Balears com a lloc de trobada de qualsevol expressió artística o cultural. Per exemple: Toni Catany i el seu llegat artístic o Maria del Mar Bonet al ulls de Toni Catany.
  • Fundació de l’Antic Convent dels Franciscans: El recinte conventual és un conjunt construït al segle XVII, de gran valor patrimonial pels elements originals que es conserven i per la seva evolució al llarg dels segles. A través de la seva observació, exploració i reflexió, coneixerem els elements més significatius del recinte i els seus canvis al llarg dels segles. A més, al final de la visita coneixerem que hi guarden els arxius al seu interior i, en concret, que es guarda a l'arxiu municipal de Llucmajor. també visitarem al Claustre de Sant Bonaventura
  • Us hi esperam a totes i a tots!

Animalets

  • Conte - joc per conèxier i estimar els animalets que tenim més aprop, llagosts, escarabats, abelles, caragols, .... A partir d'una protagonista molt simpàtica: na Marieta, una formigueta

més informació sobre aquesta activitat

Notícies 01-setembre-2017

Benvingut al curs escolar 2017 - 2018

Des de la Fundació Caixa de Balears ens plau fer-vos a mans la informació per al nou curs escolar, 2017 - 2018, amb la presentació del Programa d'Activitats Educatives actulaitzat, i convidar-vos a participar-hi obertament

llegir notícia completa

Calendario de festivos
01
ABRIL
Dissabte

 

Calendario de festivos

presentació

Tota l’oferta del curs 2017/2018 en el sistema de reserves en línia, les 24hores del dia, els 7 dies de la setmana


 

© 2011 Fundació "SA NOSTRA", Caixa de Balears. Can Tàpera,5 [07015] Palma. Mallorca. Illes Balears. activitats_educatives@fundacio.sanostra.es

pie